Στο πλαίσιο της υλοποίησης του σχεδίου δράσης με τίτλο: ‘’Η μάθηση και η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας μέσα από τη γνωριμία με την αγορά εργασίας’’ του Συλλογικού Προγραμματισμού της σχολικής μας μονάδας για το σχολικό έτος 2021-22, πραγματοποιήθηκαν ΔΕΚΑ (10) διαδικτυακές συνεδρίες με Μέντορες από την αγορά εργασίας μέσω του μη κερδοσκοπικού οργανισμού The Tipping Point. Οι συνεδρίες που έγιναν:
14/12/22. ΘΕΜΑ: Η φύση δεν εκδικείται η κλιματική αλλαγή είναι εδώ. Μέντορας ο Θανάσης Σφέτσος που είναι Ανώτερος Ερευνητής στο Dimokritos. Συμμετείχαν οι μαθητές της Β’ τάξης του τομέα Γεωπονίας Τροφίμων & Περιβάλλοντος που ενδιαφέρονταν να μάθουν για την κλιματική αλλαγή.
22/12/22. ΘΕΜΑ: Εξασφαλίζω την υγεία μου στον καιρό της πανδημία. Μέντορας η Ευμορφία Ρεμπούτσικα Καθηγήτρια στο THRIVUS ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Συμμετείχαν οι μαθητές της Β’ τάξης του τομέα Γεωπονίας Τροφίμων & Περιβάλλοντος, οι οποίοι έμαθαν πως να θωρακίσουν τον οργανισμό τους και την υγεία τους στην πανδημία.
21/02/22. ΘΕΜΑ: Ο κλάδος της Γεωπονίας. Μέντορας ο Κρις Μουταφίδης Γεωπόνος, Ελεύθερος επαγγελματίας. Συμμετείχαν μαθητές της Β’ τάξης του τομέα Γεωπονίας Τροφίμων & Περιβάλλοντος οι οποίοι συζήτησαν μαζί του για τις επαγγελματικές προοπτικές και διεξόδους της Γεωπονίας
31/03/22. ΘΕΜΑ: Κριτήρια στην επιλογή σπουδών. Μέντορας η Βάλυ Λαγοδήμου, Επικεφαλής Ομάδας & Ανώτερος Σύμβουλος Προσλήψεων. Συμμετείχαν μαθητές Α’ Λυκείου οι οποίοι ενημερώθηκαν για το πώς να επιλέξουν τις σπουδές που θα ακολουθήσουν.
07/04/22. ΘΕΜΑ: Διατροφολογία. Μέντορας η Νατάσσα (Αναστασία) Μεσσήνης. Επιστημονικός Διευθυντής Διατροφής, Ειδικός Διατροφικών Διαταραχών.Συμμετείχαν μαθητές της Β’ τάξης του τομέα Γεωπονίας Τροφίμων & Περιβάλλοντος οι οποίοι ενημερώθηκαν για τις ακαδημαϊκές και επαγγελματικές δυνατότητες ενός διατροφολόγου.
12/04/22. ΘΕΜΑ: Συμβουλές διαχείρισης άγχους. Μέντορας ο Σπύρος Αντωνίου, Εμπειρογνώμονας Έρευνας Καταναλωτών Συμμετείχαν μαθητές της Β’ τάξης του τομέα Γεωπονίας Τροφίμων & Περιβάλλοντος οι οποίοι συζήτησαν για το άγχος και τους τρόπους διαχείρισης.
14/04/22. ΘΕΜΑ: Πώς επιλέγω επάγγελμα; Μέντορας ο Νικόλαος Κασιμάτης Έμπειρος Project Manager στον τραπεζικό τομέα Συμμετείχαν μαθητές της Α’ τάξης οι οποίοι ενημερώθηκαν για το πως επιλέγουμε επάγγελμα.
04/05/22. ΘΕΜΑ: Χρήσιμες πληροφορίες για την επιχειρηματικότητα. Μέντορας ο Θέμης Σαρανταένας Ανώτερος Πιστοποιημένος Σύμβουλος Μάρκετινγκ. Συμμετείχαν οι μαθητές της Β’ τάξης του τομέα Γεωπονίας Τροφίμων & Περιβάλλοντος και ενημερώθηκαν για την επιχειρηματικότητα. Πως ιδρύεις τη δική σου επιχείρηση και τα μυστικά της επιτυχίας.
12/05/22. ΘΕΜΑ: Καλλιέργεια της γης και φροντίδα του περιβάλλοντος. Μέντορας ο Κρις Μουταφίδης Γεωπόνος, Ελεύθερος επαγγελματίας Συμμετείχαν μαθητές της Α τάξης οι οποίοι αποκόμισαν πληροφορίες για την καλλιέργεια της γης και πως μπορούν να φροντίσουν το περιβάλλον.
19/05/22. ΘΕΜΑ: Καλλιέργειας της γης και ο ρόλος του γεωπόνου. Μέντορας ο Κρις Μουταφίδης Γεωπόνος, Ελεύθερος επαγγελματίας. Συμμετείχαν μαθητές της Α τάξης οι οποίοι ενημερώθηκαν για τη σημασία της καλλιέργειας της γης, τον ρόλο του γεωπόνου και την αβεβαιότητα του γεωργού.