Προσέλκυση νέων στο ναυτικό επάγγελμα

         Πραγματοποιήθηκε στις 22/02/2024, εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Προσέλκυση νέων στο ναυτικό επάγγελμα», που αφορά στη διοργάνωση και διεξαγωγή εκπαιδευτικών επισκέψεων, σε σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να ενημερωθούν οι μαθητές για το έργο των Σχολών Εμπορικού Ναυτικού και Διαβάστε περισσότερα….

Εκπαιδευτική επίσκεψη του τομέα Μηχανολογίας

Την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024, μαθητές και εκπαιδευτικοί του τομέα Μηχανολογίας επισκέφτηκε, το άριστα εξοπλισμένο Μηχανουργείο με την επωνυμία ΡΕΚΤΙΦΙΕ ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ Ι. ΚΑΙ Γ. Ο.Ε. στην θέση Ισώματα Λιβαδειάς του Ν. Βοιωτίας. Το εν λόγω μηχανουργείο δραστηριοποιείται στον τομέα του Διαβάστε περισσότερα….

       «ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ……..ΕΜΕΝΑ  ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ»

Την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024, πραγματοποιήθηκε δράση ενημέρωσης-συζήτησης των μαθητών του Εκπαιδευτικού Ομίλου του σχολείου μας, με θέμα: “ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ……ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ” και υπεύθυνη την εκπαιδευτικό κ. Τσούνη Νικολίτσα. Εισηγήτριες της δράσης, ήταν η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Εθελοντισμού κ. Παναγιούλα Καζάνα Διαβάστε περισσότερα….

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2024

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το δίκτυο Insafe/INHOPE με την υποστήριξη της Κομισιόν, με σκοπό να προωθήσει την ασφαλή και θετική χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, ιδιαίτερα ανάμεσα σε παιδιά και νέους ανθρώπους. Τη δεύτερη μέρα της δεύτερης Διαβάστε περισσότερα….

Έναρξη προγράμματος “ΜΕΤΑΛΥΚΕΙΑΚΟ ΕΤΟΣ-ΤΑΞΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΕΠΑΛ”

Ξεκίνησε την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023 το πρόγραμμα Μαθητείας αποφοίτων ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2023-2024. Το ΕΠΑ.Λ. Αταλάντης υλοποιεί την τρέχουσα σχολική χρονιά Μαθητεία για δύο ειδικότητες. α). Τεχνικός Οχημάτων για 6 μαθητευόμενους και β). Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων Εγκαταστάσεων Διαβάστε περισσότερα….

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού

Με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, το ΕΠΑΛ Αταλάντης, συνδιοργάνωσε με το Δήμο Λοκρών, μετά από κάλεσμα της Εθελοντικής Ομάδας των παιδιών του Απογευματινού Εκπαιδευτικού Ομίλου, εκδήλωση-ενημέρωση με σκοπό, την ενημέρωση των μαθητών σχετικά την ιστορία του Εθελοντισμού παγκόσμια, αλλά Διαβάστε περισσότερα….

Μαθητές ΕΠΑΛ αναπτύσσουν οριζόντιες δεξιότητες για το παρόν και το μέλλον τους και συνδέονται με την αγορά εργασίας” σε συνεργασία με το TheTipping Point in Education και  το Ίδρυμα Μποδοσάκη

Το τρέχον σχολικό έτος 2023-2024, μαθητές του σχολείου μας, από την Α και Β τάξη με την υποστήριξη των καθηγητριών τους, κας. Τσούνη Νικολίτσας και κας. Βάγια Ευσταθίας, έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας εκπαιδευτικό  Διαβάστε περισσότερα….

Εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο ( Παλιά Βουλή) και στη Βουλή των Ελλήνων

Στις 1/11/2023 οι μαθητές της Β τάξης του ΕΠΑ.Λ.Αταλάντης,  πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αθήνα. Αρχικά επισκέφτηκαν το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο ( Παλιά Βουλή). Το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο στεγάζεται μόνιμα στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής στην οδό Σταδίου (πλατεία Κολοκοτρώνη) από το Διαβάστε περισσότερα….