Επαναλειτουργία των σχολείων τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου

Οδηγίες  για τη επαναλειτουργία των σχολείων τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου Επιγραμματικά, προβλέπονται οι παρακάτω δύο αλλαγές: Προβλέπεται ένα επιπλέον σελφ τεστ για την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας σχολείων για όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Επομένως, την εβδομάδα 10-15 Ιανουαρίου, θα διενεργηθούν τρία δωρεάν σελφ τεστ αντί Διαβάστε περισσότερα….

Η λειτουργία του «edupass.gov.gr» επεκτείνεται στις σχολικές μονάδες της δημόσιας πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής

Από τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021 οι ανεμβολίαστοι ενήλικοι μαθητές ή οι γονείς/κηδεμόνες των ανηλίκων, εισέρχονται στην πλατφόρμα edupass.gov.gr και δηλώνουν το αποτέλεσμα του self test. Οι εμβολιασμένοι μπαίνετε στην πλατφόρμα, κάνετε τη δήλωσή σας και δεν χρειάζεται να δηλώσετε Διαβάστε περισσότερα….

Επαναλειτουργία των Λυκείων από τη Δευτέρα 12 Απριλίου, με δήλωση αυτοδιαγνωστικού τεστ (self test), παράλληλα με τα ισχύοντα προληπτικά μέτρα.

Γονείς, κηδεμόνες, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα παραλαμβάνουν δωρεάν το self-test, μαζί με ενημερωτικό υλικό από το φαρμακείο, χρησιμοποιώντας τον ΑΜΚΑ τους. Οι μαθητές/οι εκπαιδευτικοί θα κάνουν τα self-tests στο σπίτι τους. Συστήνεται το τεστ να γίνεται το ίδιο πρωί ή Διαβάστε περισσότερα….

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου Πρώτο κουδούνι & Αγιασμός!

Σας ενημερώνουμε ότι την  Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, οι μαθητές/τριες θα προσέλθουν στις σχολικές μονάδες στις 8.15 και θα παραμείνουν μέχρι την τέλεση του αγιασμού, σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας. Τα δρομολόγια των λεωφορείων για την μεταφορά των μαθητών θα Διαβάστε περισσότερα….

Οδηγίες προς γονείς και μαθητές για τη λειτουργία των σχολείων από τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου.

Η συνέχιση της λειτουργίας των σχολείων κατά τη διάρκεια της πανδημίας που αναμένεται ότι θα συνεχιστεί κατά τους επόμενους μήνες είναι εξαιρετικά σημαντική. Η παρουσία των παιδιών στο σχολείο, είναι απαραίτητη και δεν μπορεί να αντικατασταθεί με την αποκλειστική εξ Διαβάστε περισσότερα….

Οδηγίες για τη χρήση μάσκας

Γιατί συνιστάται η χρήση μάσκας από το κοινό; Οι αναπνευστικοί ιοί, όπως ο νέος κορωνοϊός SARS-CoV-2, μπορούν να μεταδοθούν με σταγονίδια που εκτοξεύονται από το στόμα μας κατά την ομιλία, τον βήχα ή το φτέρνισμα. Η χρήση μάσκας συγκρατεί τα Διαβάστε περισσότερα….

ΛΟΙΜΩΞΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ κορωνοϊό Covid-19 – Οδηγίες προφύλαξης για το κοινό

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα επιστημονικά δεδομένα για τη λοίμωξη από το νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2,  κρίνεται ιδιαίτερα αναγκαία η συστηματική εφαρμογή όλων των μέτρων για την πρόληψη της μετάδοσης και διασποράς του νέου κορωνοϊού, με έμφαση στα ακόλουθα: ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ Πλένουμε Διαβάστε περισσότερα….

ΕΟΔΥ: Οδηγίες για παραμονή παιδιών και εφήβων στο σπίτι

Στο πλαίσιο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την πρόληψη της διασποράς του νέου κορωνοϊού SARS–CoV-2 στις σχολικές μονάδες και την κοινότητα, ο ΕΟΔΥ εξέδωσε οδηγίες σχετικά με την παραμονή παιδιών και εφήβων στο σπίτι. Πιο αναλυτικά: Αποφυγή των συναθροίσεων και Διαβάστε περισσότερα….

Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του.

Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του.