«Αλήθεια ή ψέμα; Πιστεύεις ότι βλέπεις στο Διαδίκτυο;»

Το ΕΠΑ.Λ. Αταλάντης συμμετείχε στον Πανελλήνιο διαγωνισμό «Αλήθεια ή ψέμα; Πιστεύεις ότι βλέπεις στο Διαδίκτυο;» που οργάνωσε το Ελληνικό και Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου https://saferinternet4kids.gr/     και περιελάμβανε δημιουργία αφίσας από μαθητές, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2023.

Το σχολείο μας συμμετείχε με έργα πέντε μαθητών του και συγκεκριμένα των:

  1. Γερούλη Θεοδώρα τάξη Β τμήμα: Γεωπονίας   
  2. Μαυροειδής Ιωάννης-Άγγελος τάξη Γ ειδικότητα: Τεχνικός Οχημάτων
  3. Παπαγεωργίου Ιωάννης τάξη: Β τμήμα: Γεωπονίας
  4. Σταθουλοπούλου Παρασκευή Αναστασία τάξη: Β τμήμα: Μηχανολογίας
  5. Τσανι Μαρίζα τάξη Α

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός η κα. Τσούνη Νικολίτσα

Συγχαρητήρια σε όλες και όλους που συμμετείχαν.

Τι είναι το Ελληνικό και Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου

Τo Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου ξεκίνησε την λειτουργία του τον Ιούλιο του 2016 υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας και πιο συγκεκριμένα του Ινστιτούτου Πληροφορικής. Είναι επίσημος εκπρόσωπος στην Ελλάδα των Πανευρωπαϊκών Οργανισμών INSAFE /INHOPE που χαράσσουν την ευρωπαϊκή στρατηγική για ένα ασφαλές και ποιοτικό διαδίκτυο καθώς και ο αναγνωρισμένος εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Expert Group on Saf-er Internet for Children της Ευρωπαϊκής Επιτροπής .

Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου παρέχει ενημέρωση, βοήθεια και υποστήριξη στους μικρούς και μεγάλους χρήστες του διαδικτύου με την ανάπτυξη τριών διακριτών δράσεων:

Μέσω της ιστοσελίδας SaferInternet4Kids.gr μπορεί κανείς να ενημερωθεί και να αντλήσει υλικό σχετικό με την ασφαλή χρήση του Ίντερνετ και τη χρήση των κοινωνικών δικτύων με το οποίο μπορεί με τη σειρά του να ενημερώσει διαδραστικά παιδιά και νέους κάθε ηλικίας. Το ενημερωτικό αυτό por-tal απευθύνεται τόσο σε γονείς και εκπαιδευτικούς όσο και σε εφήβους και παιδιά και περιλαμβάνει κατάλληλο πολυμεσικό υλικό το οποίο είναι εγκεκριμένο από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Μέσω της συμβουλευτικής γραμμής Βοήθειας Ηelp-line (διαθέσιμη τηλεφωνικά στο 210-6007686 και μέσω του ιστοχώρου www.help-line.gr, εξειδικευμένοι ψυχολόγοι παρέχουν υποστήριξη και συμβουλές για θέματα που σχετίζονται με τη υπερβολική ενασχόληση στο διαδίκτυο, τον διαδικτυακό εκφοβισμό, την έκθεση σε ακατάλληλο περιεχόμενο και άλλους προβληματισμούς σχετικά με τη χρήση του διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου και των διαδικτυακών παιχνιδιών.

Και μέσω της Ανοιχτής Γραμμής Καταγγελιών για το παράνομο περιεχόμενο του διαδικτύου Safe-Line (www.safeline.gr), δέχεται καταγγελίες για παιδική κακοποίηση και παράνομη χρήση του διαδικτύου και συνεργάζεται τόσο με την Ελληνική αστυνομία όσο και με την INTERPOL μέσω του Ευρωπαϊκού οργανισμού INHOPE. H SafeLine είναι δηλαδή ένα κομμάτι ενός μεγάλου παζλ, μιας και η καταπολέμηση του παράνομου περιεχομένου του Ίντερνετ είναι υπόθεση παγκόσμιας κλίμακας και δεν περιορίζεται από εθνικά σύνορα.

Γερούλη Θεοδώρα
Σταθουλοπούλου Παρασκευή Αναστασία
Παπαγεωργίου Ιωάννης
Μαυροειδής Ιωάννης-Άγγελος
Έπαινος μαθητών
Τσανι Μαρίζα

Μπορείτε να δείτε τα έργα στη σελίδα του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου. ΕΔΩ