Τα ΝΕΑ της Ψυχολόγου του σχολείου

Στο πλαίσιο του προγράμματος Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ. τοποθετήθηκε Ψυχολόγος στο σχολείο μας η κα. Παλέντζα Αθανασία.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥ

Προς την εκπαιδευτική κοινότητα του Επαγγελματικού Λυκείου Αταλάντης

Γεια σε όλους! Ονομάζομαι Αθανασία Παλέντζα και θα είμαι η ψυχολόγος στο σχολείο σας μέχρι το τέλος του σχολικού έτους. Θα σας γράψω ένα πολύ σύντομο βιογραφικό για να ξέρετε με ποια θα επικοινωνείτε.

Αποφοίτησα από το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης το 2016. Το 2019 ολοκλήρωσα και το μεταπτυχιακό μου, πάνω στη Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού από το Πανεπιστήμιο του Σάντερλαντ της Αγγλίας. Έχω παρακολουθήσει ένα ετήσιο σεμινάριο στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία και τώρα παρακολουθώ ένα σεμινάριο στη Σχολική Ψυχολογία. Τα επόμενα χρόνια σχεδιάζω να ξεκινήσω ένα μεταπτυχιακό στη Σχολική Ψυχολογία.

Φέτος είναι η δεύτερη χρονιά που δουλεύω σε ΕΠΑΛ και ο χώρος του σχολείου είναι κάτι που πιστεύω ότι μου ταιριάζει. Έχω πολλές ιδέες και πολλές θεματικές που θα ήθελα να δούμε και να δουλέψουμε μαζί (π.χ. σχέσεις με το άλλο φύλο, διαχείριση άγχους, διαχείριση θυμού κ.λπ.). Φυσικά, θα εντάξω και τους εκπαιδευτικούς στο πρόγραμμα, όπως και όσους γονείς επιθυμούν να συμμετάσχουν.

Όσοι μαθητές το επιθυμούν, μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μου και να κανονίσουμε ένα προσωπικό ραντεβού. Μέχρι την άρση του lockdown, αυτά θα γίνονται διαδικτυακά. Σε κάθε περίπτωση, καλύπτεστε από την εχεμύθεια και το απόρρητο του ψυχολόγου, που σημαίνει ότι όσα μου αναφέρετε μένουν μόνο σε μένα.

Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη για όλους μας. Γι’ αυτό και είναι πολύ σημαντικό να ξέρουμε να διαχειριζόμαστε τα συναισθήματα που μας δημιουργεί και φυσικά να λειτουργούμε με τις νέες συνθήκες. Είμαι εδώ για να σας υποστηρίξω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να σας παρέχω υλικό που θα σας κατατοπίσει περισσότερο και θα σας  βοηθήσει σε οποιοδήποτε πρόβλημα σας απασχολεί κι επιθυμείτε να το συζητήσουμε.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο email apalentza@sch.gr.

Καλή μας αρχή!

Αθανασία Παλέντζα             Ψυχολόγος ΠΕ23