Εκπαιδευτική εκδρομή στο Κέντρου Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (ΚΕΠΕΑ) Καρπενησίου

Εκπαιδευτική εκδρομή την Τρίτη 30/11/2021 μετά από 2,5 χρόνια λόγω μέτρων κατά της πανδημίας  για τους μαθητές/τριες του τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων & Περιβάλλοντος του σχολείου μας στο   ΚΕΠΕΑ Καρπενησίου συμμετέχοντας στο Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης:  «Από το χώμα στο πιάτο» 

Οι μαθητές μας:

 Παρά του  κρύου και της χιονόπτωσης, βάδισαν στο δάσος, σε μια πορεία «ανακάλυψης»  εστιάζοντας στο οικοσύστημα και τον άνθρωπο μαθαίνοντας να παρατηρούν τα φαινόμενα.

Επισκέφτηκαν το Κέντρο Ιστορίας και Πολιτισμού της Ευρυτανίας στο Καρπενήσι.  Η έκθεση παρουσιάζει την εξέλιξη της Ευρυτανίας διαχρονικά από την αρχαιότητα μέχρι και τη νεότερη ιστορία με την παρουσίαση σημαντικού αρχειακού υλικού και αντιγράφων σημαντικών εκθεμάτων που βρίσκονται στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η έκθεση περιλαμβάνει σύγχρονο οπτικοακουστικό εξοπλισμό και διαδραστικά μέσα, τα οποία δημιουργούν μια μοναδική μουσειακή εμπειρία.

Επισκέφτηκαν το πρώτο και μοναδικό μουσείο βουνού στην Ελλάδα, που βρίσκεται στο Καρπενήσι. Στο μουσείο βουνού οι μαθητές γνώρισαν την ιστορία της ορειβασίας, της χιονοδρομίας, των εναλλακτικών δραστηριοτήτων σε ποτάμια και φαράγγια. Μέσα από τη περιήγηση τους στο χώρο του μουσείου παρατήρησαν σημαντικά αντικείμενα από τη ζωή στο βουνό, όπως από τη πρώτη ελληνική αποστολή που κατέκτησε την υψηλότερη κορυφή του κόσμου. Στο παραδοσιακό πετρόκτιστο κτίριο του μουσείου είδαν πλούσιο φωτογραφικό υλικό από δράσεις στο βουνό και τη φύση, ταξιδεύοντας στο τόπο και την ιστορία του.

Ευχαριστούμε πολύ την Παιδαγωγική ομάδα του ΚΕΠΕΑ Καρπενησίου, τους συναδέλφους:  Κοπανάκη ΜανώληΚατσογιάννη Μαρία και  Κούτρα Παναγιώτη για την ξενάγηση και την συνολική υποστήριξη της εκπαιδευτικής εκδρομής των μαθητών του σχολείου μας.