Εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών του τομέα Μηχανολογίας στην Εταιρία ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ BARILLA

Την Τρίτη 29/11/2022 πραγματοποιήθηκε μονοήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών του τμήματος της Β΄ τάξης Μηχανολόγων του ΕΠΑ.Λ. Αταλάντης στο Βόλο.

Οι μαθητές μας είχαν την τιμή και την χαρά να επισκεφτούν τις εγκαταστάσεις της εταιρείας ζυμαρικών Barilla. Στο συγκεκριμένο εργοστάσιο βρίσκεται ο μύλος που αλέθει το σιτάρι, για να γίνει σιμιγδάλι, και το διανέμει ύστερα στο εργοστάσιο για το τελικό στάδιο της παραγωγής των ζυμαρικών.

Οι μαθητές παρακολούθησαν μια παρουσίαση που αφορούσε πληροφορίες για την εταιρία και το εργοστάσιο και έπειτα ξεναγήθηκαν λεπτομερώς στις εγκαταστάσεις του μύλου. Έμαθαν για τα στάδια συγκομιδής, παρακολουθήσαν πως γίνεται ο ποιοτικός έλεγχος της πρώτης ύλης και τέλος είδαν τον τρόπο άλεσης του σιταριού στον μύλο.

Περιηγήθηκαν σε όλα σχεδόν τα τμήματα γνωρίζοντας από κοντά τη διαδικασία από την πρώτη ύλη μέχρι την διανομή του τελικού προϊόντος.
Ευχαριστούμε πολύ τα στελέχη του Μύλου για της φιλοξενία αλλά και για τα δώρα που μας περίμεναν στο τέλος της επίσκεψής μας.