Διδακτική επίσκεψη στην ΒΑΓΙΑΣ Α.Ε.

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του σχεδίου δράσης με τίτλο: ‘’Η μάθηση και η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας μέσα από τη γνωριμία με την αγορά εργασίας’’ του Συλλογικού Προγραμματισμού της σχολικής μας μονάδας για το σχολικό έτος 2022-23, οι μαθητές της Α τάξης και της Β του τομέα Γεωπονίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος του ΕΠΑ.Λ. Αταλάντης, επισκέφτηκαν το Ελαιοτριβείο και συσκευαστήριο ελιάς και ελαιολάδου της εταιρείας ΒΑΓΙΑΣ Α.Ε.

Η ΒΑΓΙΑΣ Α.Ε. εδρεύει σε μια ελαιοπαραγωγική περιοχή και αποτελεί μία από τις πιο βασικές παραγωγικές μονάδες στον κλάδο της στην Ελλάδα. Διαθέτοντας υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις 4000τ.μ. στην Αταλάντη Φθιώτιδος, πλήρως αυτοματοποιημένα μηχανήματα, άρτια καταρτισμένο προσωπικό πάνω στην επεξεργασία της ελιάς, στοχεύει στη μεγίστη ποσοτική και ποιοτική απόδοση προϊόντος. Είναι μια εταιρία που στηρίζετε πολύ στις εξαγωγές των προϊόντων της η ποιότητα των οποίων καθορίζεται από την εφαρμογή συγκεκριμένων μέτρων σε όλα τα στάδια από την παραγωγή του καρπού μέχρι την επεξεργασία του. Εφαρμόζει αυστηρά συστήματα ποιότητας ISO και HACCP.

Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις και παρακολούθησαν τη γραμμής παραγωγής του ελαιόλαδου. Ενημερώθηκαν για το 12 μηνών ταξίδι, της ελιάς, με όλα τα στάδια καλλιέργειας, παραγωγής και τυποποίησης του ελαιόλαδου και της βρώσιμης ελιάς. Ενημερώθηκαν για το ελληνικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδου (ποικιλίες, κατηγορίες ελαιόλαδου, οφέλη για την υγεία και χρήσιμα tips για την ορθή αποθήκευση του). Δοκίμασαν  και μύρισαν ελαιόλαδο από διάφορες ποικιλίες ελιών. Παρακολούθησαν διάφορες μετρήσεις του ελαιολάδου σε πραγματικές συνθήκες(παρακολούθηση εν ώρα εργασίας).Στη συνέχεια ενημερώθηκαν για τον μηχανολογικό εξοπλισμό που διαθέτει η εταιρεία και την λειτουργία του από τον υπεύθυνο.

Ευχαριστούμε πολύ τα στελέχη της επιχείρησης για τη φιλοξενία και για την ενημέρωση των μαθητών μας.