Η Γ’ ΤΑΞΗ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Η τετραήμερη εκδρομή της Γ΄ Λυκείου 2-5 Φεβρουαρίου 2023 ήρθε για να σφραγίσει ανεξίτηλα τη μαθητική μας πορεία.

 Προορισμός μας η όμορφη πόλη των Ιωαννίνων.

Μια πόλη που δε σε αφήνει στιγμή να βαρεθείς. Απολαύσαμε τη βόλτα μας γύρω από την ειδυλλιακή λίμνη και νιώσαμε από πρώτο χέρι τι πάει να πει… «πασάς στα Γιάννενα».

Πρώτη στάση το Μουσείο Παύλου Βρέλλη, με 150 κέρινα ομοιώματα, εμπνευσμένα από ιστορικά θέματα.

Με ορμητήριο τη Γιάννενα  γνωρίσαμε υπέροχα μέρη της περιοχής, με πρώτο το σπήλαιο Περάματος 4 χλμ. έξω από την πόλη, θεωρείται ως ένα από τα ομορφότερα σπήλαια της Ευρώπης και μετρά ιστορία 1,5 εκατομμυρίων ετών με σταλακτίτες και σταλαγμίτες, είναι ένα γλυπτό υπόγειο μουσείο!!!

Ακολούθησε το βυζαντινό κάστρο με τα λιθόστρωτα καλντερίμια και τα παραδοσιακά σπίτια, οπού εκεί πραγματικά μεταφέρεσαι σε μια άλλη εποχή.

Δεν θα μπορούσαμε να μην εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε   το νησάκι των Ιωαννίνων, στενά σοκάκια του γραφικού οικισμού, σπίτια με αυλές στολισμένες με λουλούδια, αρχοντικά αλλά και καταστήματα λαϊκής τέχνης με προϊόντα κατασκευασμένα στο χέρι από ντόπιους τεχνίτες περιμένουν τους επισκέπτες. Τι να πρωτοπεί κανείς για τα φημισμένα Ζαγοροχώρια.

 Πετρόχτιστοι, παραδοσιακοί οικισμοί, χιονισμένες βουνοκορφές, απέραντο πράσινο, πανέμορφα γεφύρια, ποτάμια, πεζοπορικές διαδρομές απίστευτου φυσικού κάλλους.

Παντού ομορφιές, χαρές, μοναδικές φωτογραφίες!

Πήραμε τον δρόμο της επιστροφής γεμάτοι υπέροχες εμπειρίες, που θα μείνουν αξέχαστες για πάντα!