Διαδικτυακές συναντήσεις με την υποστήριξη του The Tipping Point. Σχολικό Έτος 2022-23

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του σχεδίου δράσης με τίτλο: ‘’Η μάθηση και η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας μέσα από τη γνωριμία με την αγορά εργασίας’του Συλλογικού Προγραμματισμού της σχολικής μας μονάδας για το σχολικό έτος 2022-23, πραγματοποιήθηκαν ΕΠΤΑ (07) διαδικτυακές συνεδρίες με Μέντορες από την αγορά εργασίας μέσω του μη κερδοσκοπικού οργανισμού The Tipping Point. Οι μαθητές δέχθηκαν ερεθίσματα και ανέπτυξαν την έννοια της επιχειρηματικότητας σε συνεδρίες, που έγιναν με αξιόλογους μέντορες  του προγράμματος και έλυσαν τις απορίες τους σχετικά με την αγορά εργασίας και τον επαγγελματικό προσανατολισμό.

Οι συνεδρίες που έγιναν:

27/4 Θέμα: Διατροφολογία. Μέντορας:  Μυρτώ Μυλωνά  Διατροφολόγος, προπονητής υγείας, ιατρική διατροφή και τρόπος ζωής. Συμμετείχαν οι μαθητές της Β’ τάξης του τομέα Γεωπονίας Τροφίμων & Περιβάλλοντος, οι οποίοι έμαθαν  πως να θωρακίσουν τον οργανισμό τους και την υγεία τους.

19/1 Θέμα: Επιλέγω ένα επάγγελμα με μέλλον που μου ταιριάζει. Μέντορας: Κρίστι Κωστάρα Σύμβουλος Καριέρας, Ενδυνάμωσης & Ανθρώπινου Δυναμικού .Συμμετείχαν μαθητές Α’ Λυκείου οι οποίοι ενημερώθηκαν  για το πώς να επιλέξουν τις σπουδές που θα ακολουθήσουν.

12/1 Θέμα: Επιλέγω επάγγελμα με σωστά κριτήρια για μένα. Μέντορας: Χριστίνα Αργυρού Έμπειρος επαγγελματίας τεχνολογίας και επιχειρήσεων σε διαδικτυακές υπηρεσίες λιανικής και φιλοξενίας

7/12 Θέμα: Αειφορία. Είναι τρόπος ζωής και συμπεριφοράς. Μέντορας: Παναγιώτης Τσολακίδης Επαγγελματίας Περιβάλλοντος, Σύμβουλος Ανάπτυξης . Συμμετείχαν  οι μαθητές της Β’ τάξης του τομέα Γεωπονίας Τροφίμων & Περιβάλλοντος που ενδιαφέρονταν να μάθουν για την κλιματική αλλαγή.

4/5 Θέμα: Κλιματική αλλαγή Μέντορας: Νικόλαος Μπατιστάτος Μηχανικός Περιβάλλοντος. Ποιά είναι τα φαινόμενα της κλιματικής αλλαγής

28/4 Θέμα:  Άγχος. Τρόποι διαχείρισης, ενδυνάμωση των μαθητών. Μέντορας:  Νικόλαος Γκαρέλιας Οικονόμου Ψυχολόγος.   Συμμετείχαν μαθητές της Β’ τάξης του τομέα Γεωπονίας Τροφίμων & Περιβάλλοντος οι οποίοι  συζήτησαν για το άγχος και τους τρόπους διαχείρισης.

18/3 Θέμα: Εθελοντισμός. Μέντορας: Σωτήρης Πετρόπουλος  Οικονομολόγος με μεταπτυχιακό στη Ναυτιλία, το Εμπόριο και τις Μεταφορές. Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τον  εθελοντισμό και για τη σημασία του στην μελλοντική επαγγελματική ζωή