Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2023

Διάβασε, σκέψου, αποφάσισε!!

Ότι διαβάζεις δεν είναι πάντα αληθινό!!

Μήνυμα για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2023 από τους μαθητές του σχολείου μας.

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε Φεβρουάριο και αφορά στην  προώθηση της ασφαλούς και θετικής χρήσης της ψηφιακής τεχνολογίας, ειδικότερα μεταξύ των παιδιών και εφήβων. Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου προσφέρει την ευκαιρία να αναδείξουμε τις θετικές χρήσεις της τεχνολογίας και να διερευνήσουμε το ρόλο που όλοι διαδραματίζουμε συμβάλλοντας στη δημιουργία μιας καλύτερης και ασφαλέστερης διαδικτυακής κοινότητας.

Με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2023 οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας ενημερώθηκαν από  το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ  και την Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης  για την αντιμετώπιση ζητημάτων ασφάλειας που αφορούν την προστασία της καθημερινότητας μας στο διαδίκτυο.

Επίσης οι μαθητές που συμμετέχουν στον απογευματινό Εκπαιδευτικό όμιλο με θέμα το διαδίκτυο, ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου να ενώσουν τις φωνές τους μαζί τους για ένα ασφαλέστερο και ποιοτικότερο διαδίκτυο για όλους μας και   με τη συμμετοχή τους,κατάφεραν το σχολείο μας να είναι στο Xάρτη Υποστηρικτών SID 2023, της Ημέρας.