Εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο ( Παλιά Βουλή) και στη Βουλή των Ελλήνων

Στις 1/11/2023 οι μαθητές της Β τάξης του ΕΠΑ.Λ.Αταλάντης,  πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αθήνα. Αρχικά επισκέφτηκαν το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο ( Παλιά Βουλή). Το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο στεγάζεται μόνιμα στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής στην οδό Σταδίου (πλατεία Κολοκοτρώνη) από το 1962. Αντικείμενό του, η ιστορία του νεότερου Ελληνισμού: η περίοδος της τουρκοκρατίας και φραγκοκρατίας, η Επανάσταση του 1821, οι απελευθερωτικοί αγώνες, η δημιουργία του ανεξάρτητου κράτους, η πολιτική, κοινωνική και πνευματική εξέλιξη του Ελληνισμού μέχρι σήμερα.

Στη συνέχεια είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τη Βουλή των Ελλήνων. Κατά την ξενάγησή τους στη Βουλή οι μαθητές αρχικά ενημερώθηκαν για την ιστορία τού επιβλητικού κτηρίου που συνδέεται με την ιστορία τού σύγχρονου ελληνικού κράτους. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον τρόπο με τον οποίο ασκείται σήμερα ο κοινοβουλευτικός και ο νομοθετικός έλεγχος
Η ξενάγηση συνεχίστηκε στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος». Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την παρακολούθηση από τα θεωρεία της Βουλής, την συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας στην αίθουσα της Ολομέλειας. «Σήμερα έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε τους μαθητές και τις μαθήτριες του ΕΠΑ.Λ. Αταλάντης, οι οποίοι θα παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση από τα έδρανα του εξώστη. Τους καλωσορίζουμε!», η προσφώνησή  του προέδρου της Βουλής.  Κατά κοινή ομολογία η προσοχή, η σοβαρότητα και ο σεβασμός που επέδειξαν οι μαθητές τού Σχολείου γεννούν αισιοδοξία για την μελλοντική πορεία τους ως συνειδητοποιημένων και υπεύθυνων πολιτών.