Έναρξη προγράμματος “ΜΕΤΑΛΥΚΕΙΑΚΟ ΕΤΟΣ-ΤΑΞΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΕΠΑΛ”

Ξεκίνησε την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023 το πρόγραμμα Μαθητείας αποφοίτων ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2023-2024.

Το ΕΠΑ.Λ. Αταλάντης υλοποιεί την τρέχουσα σχολική χρονιά Μαθητεία για δύο ειδικότητες.

α). Τεχνικός Οχημάτων για 6 μαθητευόμενους και β). Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων Εγκαταστάσεων και Δικτύων για έξι μαθητευόμενους.

Την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου παρουσιάστηκαν και τοποθετήθηκαν στο Δήμο Λοκρών για πρακτική άσκηση δύο απόφοιτοι του σχολείου μας ειδικοτήτων ο ένας Τεχνικός Οχημάτων και ό άλλος  Ηλεκτρολογικών Συστημάτων Εγκαταστάσεων & Δικτύων, μέσω του προγράμματος «Μεταλυκειακό Έτος-Τάξη Μαθητείας ΕΠΑ.Λ.»

Η παρουσίαση των μαθητευομένων έγινε από το Διευθυντή και εκπαιδευτικό του σχολείου.  Ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Ζεκεντές, τόνισε τη διαχρονική συνεργασία του Δήμου με το ΕΠΑ.Λ. Αταλάντης στο πρόγραμμα Μαθητείας των αποφοίτων που δίνει τη δυνατότητα σε νέους ανθρώπους από την περιοχή μας να αποκτήσουν εμπειρία-προϋπηρεσία στον τομέα που ειδικεύτηκαν στο σχολείο. Στελέχη του Δήμου Λοκρών ενημέρωσαν τους δύο μαθητευόμενους για την πορεία και τα στάδια της εκπαίδευσης τους.

Ευχαριστούμε το Δήμο Λοκρών για τη συνεργασία όχι μόνο στο συγκεκριμένο πρόγραμμα αλλά και σε άλλες δράσεις που από κοινού οργανώνουμε.

Το πρόγραμμα     «Μεταλυκειακό Έτος-Τάξη Μαθητείας ΕΠΑ.Λ.», έχει διάρκεια εννέα μήνες και οι μαθητευόμενοι έχουν πλήρη εργασιακά – ασφαλιστικά δικαιώματα. Αμείβονται με το 95% του ανειδίκευτου. Το πρόγραμμα υποστηρίζεται και εποπτεύεται από το ΕΠΑ.Λ.

Οι υπόλοιποι μαθητευόμενοι ξεκινούν το πρόγραμμα από τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου σε ιδιωτικές επιχειρήσεις της περιοχής μας. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμπολίτες μας επιχειρηματίες που στηρίζουν διαχρονικά το θεσμό της ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ για τους αποφοίτους του σχολείου μας και τους δίνουν την πρώτη τους επαγγελματική ευκαιρία.