Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού

Με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, το ΕΠΑΛ Αταλάντης, συνδιοργάνωσε με το Δήμο Λοκρών, μετά από κάλεσμα της Εθελοντικής Ομάδας των παιδιών του Απογευματινού Εκπαιδευτικού Ομίλου, εκδήλωση-ενημέρωση με σκοπό, την ενημέρωση των μαθητών σχετικά την ιστορία του Εθελοντισμού παγκόσμια, αλλά και στην  Ελλάδα και να λάβουν χρήσιμες γνώσεις για τις ευεργετικές του δυνατότητες και την αξία της προσφοράς.

Εισηγήτρια της δράσης, ήταν η Ειδική Συνεργάτης του Δημάρχου, με αντικείμενο πολιτιστικές εκδηλώσεις, ευπαθείς ομάδες και ευρωπαϊκά προγράμματα, καθώς και Εθελόντρια Δότης Μυελού των Οστών και Εθελόντρια ενισχυτικής διδασκαλίας σε παιδιά Σύριων, κ. Έλενα Τρικαλιώτη. Έγινε διάδραση, με ερωτήματα που αφορούν την νεολαία και τον εθελοντισμό, τα διακριτά όρια εθελοντισμού και φιλανθρωπίας, τους τομείς που καλύπτουν οι εθελοντικές δράσεις, καθώς και τους φορείς που αναζητούν εθελοντές. Παρουσιάστηκε η διαφοροποίηση της έμμισθης εργασίας από της εθελοντικής προσφοράς. Προτάθηκαν εθελοντικές δράσεις και πληροφορήθηκαν οι μαθητές σχετικά με την ύπαρξη του Ευρωπαϊκού Σώματος  Αλληλεγγύης (European Solidarity Corps), την πολυετή δράση ελληνικών ΜΚΟ, με χρόνια αποτελέσματα σε τριτοκοσμικές χώρες. Τα παιδιά ενημερώθηκαν για την ύπαρξη, Συλλόγων και Ομάδων Εθελοντισμού που εδρεύουν στο Δήμο  Λοκρών.

Η κ. Τρικαλιώτη μοιράστηκε προσωπικές της εμπειρίες  και «καθοδήγησε» τους συμμετέχοντες σε διαδραστικές ασκήσεις με θέμα την αξία και τα συναισθήματα της Εθελοντικής προσφοράς και δράσης. Η ανταπόκριση των παιδιών μας, ήταν μεγάλη και ενθαρρυντική για το μέλλον του εθελοντισμού, μέσα από την κοινότητα του  σχολείου καθώς επίσης και  το ενδιαφέρον για την  συμμετοχή τους στο να προσφέρουν εθελοντικά στην κοινότητα!!!