«ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ……..ΕΜΕΝΑ  ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ»

Την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024, πραγματοποιήθηκε δράση ενημέρωσης-συζήτησης των μαθητών του Εκπαιδευτικού Ομίλου του σχολείου μας, με θέμα: “ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ……ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ” και υπεύθυνη την εκπαιδευτικό κ. Τσούνη Νικολίτσα. Εισηγήτριες της δράσης, ήταν η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Εθελοντισμού κ. Παναγιούλα Καζάνα και η Δημοτική Σύμβουλος και πρώην Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού κ. Μαρία Τζανακάκη.

 Συζητήθηκαν θέματα, που αφορούν στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των εθελοντών, τα διακριτά όρια εθελοντισμού και φιλανθρωπίας, καθώς και τους φορείς που αναζητούν εθελοντές.

 Έγινε αντιληπτή η διαφοροποίηση της έμμισθης εργασίας από την εθελοντική προσφορά. Έγινε ενημέρωση για εθελοντικές δράσεις, του Δήμου Λοκρών και προτάθηκαν, δράσεις που μπορούν να πραγματοποιηθούν με την συμμετοχή των μαθητών μας. Επίσης, οι μαθητές, ενημερώθηκαν, σχετικά με την ύπαρξη και την πολυετή δράση ελληνικών ΜΚΟ, με χρόνια αποτελέσματα σε τριτοκοσμικές χώρες καθώς και την ύπαρξη, Συλλόγων και Ομάδων Εθελοντισμού που εδρεύουν  στο Δήμο Λοκρών.