Ενημέρωση μαθητών από τα ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του σχεδίου δράσης, με τίτλο: «Οι μαθητές ανακαλύπτουν την επιχειρηματικότητα, εξερευνώντας την αγορά εργασίας»,  του Συλλογικού Προγραμματισμού της σχολικής μας μονάδας για το σχολικό έτος 2023-24, με συντονίστρια την εκπαιδευτικό κ. Τσούνη, οι μαθητές της Β’ και  Γ΄ τάξης του σχολείου μας, στο πλαίσιο ενημέρωσης για τα Πανεπιστήμια, παρακολούθησαν ενημερωτικές συναντήσεις , μέσω τηλεδιασκέψεων.

Την Δευτέρα 19/01/2024 έγινε παρουσίαση του τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης, από τον Πρόεδρο του τμήματος, και ακολούθησε συζήτηση για θέματα σπουδών, έρευνας και επαγγελματικών προοπτικών στην περιοχή της Επιστήμης και της Μηχανικής των Υπολογιστών.

Την Τρίτη 12/3/2024 έγινε γνωριμία με το τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Πατρών ,μέσα από ψηφιακή παρουσίαση, από τον Πρόεδρο του τμήματος κ. Μπεληγιάννη Γρηγόριο. Οι μαθητές μας ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα σπουδών, τους μαθησιακούς στόχους και τις επαγγελματικές προοπτικές. Επίσης έγινε αναφορά και παρουσίαση των ερευνητικών κατευθύνσεων του τμήματος.

Την Πέμπτη 14/3/2024 οι μαθητές παρακολούθησαν πρόγραμμα ενημερωτικής εκδήλωσης για προπτυχιακές σπουδές  στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Συγκεκριμένα οι μαθητές παρακολούθησαν , παρουσίαση των τμημάτων Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών και Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων. Ακολούθησε συζήτηση με φοιτητές των τμημάτων, που μίλησαν για την εμπειρία τους από τις σπουδές τους στο ΟΠΑ.