Εκπαιδευτική επίσκεψη στην εταιρεία AtlasTapes SA

Στις σύγχρονες παραγωγικές εγκαταστάσεις της Atlas Tapes SA, μιας καθετοποιημένης εταιρείας κατασκευής αυτοκόλλητων ταινιών, πραγματοποιήθηκε στις 26/2/2024, επίσκεψη των μαθητών της Α΄ και Β’  τάξης του τομέα Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού του σχολείου μας, στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης  ” Οι μαθητές ανακαλύπτουν την επιχειρηματικότητα, εξερευνώντας την αγορά εργασίας” ,που υλοποιείται την τρέχουσα σχολική χρονιά με υπεύθυνη την εκπαιδευτικό κα. Τσούνη Νικολίτσα. Η Atlas Tapes SA είναι μια εταιρεία Ηγέτης της ελληνικής αγοράς, κατατάσσεται μεταξύ των κορυφαίων Ευρωπαίων παραγωγών, εξάγοντας πάνω από το 85% της παραγωγής της. Οι άνθρωποι της εταιρείας μας, υποδέχτηκαν σε μια φιλόξενη αίθουσα, όπου μας μίλησαν για την ιστορία της εταιρείας και την δραστηριότητα της. Στη συνέχεια οι μαθητές ξεναγήθηκαν και ενημερώθηκαν για όλη την γραμμή παραγωγής, άλλα και για το ανθρώπινο δυναμικό και τον ρόλο του και η εμπειρία τους θα αποτελέσει πηγή ιδεών.

Ειδικότερα οι μαθητές παρακολούθησαν

  • την λειτουργία  γραμμών επίστρωσης, με ακρυλικά με βάση το νερό, με φυσικό καουτσούκ διαλυτών και με συνθετικό καουτσούκ θερμής τήξης
  • γραμμές εμποτισμού χαρτιού κάλυψης
  •  πλήρως αυτόματες και ρομποτικές μηχανές κοπής-τύλιξης και πολυάριθμες ημιαυτόματες.
  • γραμμή εκτύπωσης 6 χρωμάτων

Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις του εργοστασίου, αναδεικνύουν τη δυναμική της εταιρείας για προηγμένη τεχνολογικά παραγωγή και υψηλές προδιαγραφές ποιότητας.

Ευχαριστούμε θερμά τη διοίκηση για την ευκαιρία που έδωσε στους μαθητές μας να επισκεφτούν την εταιρεία και βέβαια το προσωπικό, για τη θερμή φιλοξενία, ξενάγηση και ενημέρωση τους.