Ενημέρωση μαθητών από ανθρώπους της ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του σχεδίου δράσης με τίτλο: ‘’Η μάθηση και η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας μέσα από τη γνωριμία με την αγορά εργασίας’’ του Συλλογικού Προγραμματισμού της σχολικής μας μονάδας για το σχολικό έτος 2021-22, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στο χώρο του σχολείου ανθρώπων ειδικών ανά κλάδο από την αγορά εργασίας μετά από πρόσκλησή μας.

Οι  άνθρωποι της αγοράς εργασίας μίλησαν στους μαθητές για τις δυνατότητες και τις προοπτικές που ανοίγονται σε κάθε κλάδο εργασίας. Τους ενημέρωσαν για τις εξελίξεις του κάθε τομέα,  για τις εξειδικεύσεις και τις τάσεις για τα επόμενα χρόνια. Με τις ενημερώσεις αυτές οι μαθητές μας διαμόρφωσαν άποψη και συζήτησαν τυχόν απορίες τους. Το σχολείο μας επισκέφτηκαν και μίλησαν στους μαθητές οι παρακάτω:  

13/4/22: Ο Οικονομολόγος κ. Γανέλης Ευστάθιος . Εφοριακός της ΑΑΔΕ στη Διεύθυνση ελέγχου και υποψήφιος Διδάκτορας του τμήματος Οικονομικών επιστημών του ΕΚΠΑ. Δυνατότητες και προοπτικές των αποφοίτων Οικονομικών σχολών.

15/4/22:Η Διατροφολόγος-Διαιτολόγος κα. Μαυρομιχάλη Πόπη. Ενημέρωσε για τη διατροφή στους νέους, τις  προοπτικές του επαγγέλματος, τη  φύση της δουλειάς και τους τρόπους εισαγωγής στο Πανεπιστήμιο.

4/5/22:Ο Μηχανολόγος Δρ. κ. Καραμουσαντάς Δημήτριος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου με εξειδίκευση στα Γεωργικά μηχανήματα. Μίλησε στους μαθητές για το επάγγελμα του Μηχανολόγου και τις προοπτικές που ανοίγονται στους αποφοίτους.

6/5/22: Η Γεωπόνος κα. Βάγια Αναστασία επαγγελματίας που δραστηριοποιείται στην περιοχή της Λοκρίδας.Μίλησε στους μαθητές για το επάγγελμα του Γεωπόνου, τις ειδικεύσεις τις  επαγγελματικέςπροοπτικές, τα σχέδια βελτίωσης και τους Νέους αγρότες.  

11/5/22: Ο Ηλεκτρολόγος κ. Παπάζογλου Δημήτριος τεχνικός προϊστάμενος στην εταιρία ΤΣΑΚΙΡΗΣ ΑΒΕΕ. Παρουσίασε το επάγγελμα του Ηλεκτρολόγου και τις δυνατότητες απασχόλησης στη Βιομηχανία και στην ευρύτερη περιοχή.