Διαδικτυακές συναντήσεις με την υποστήριξη του The Tipping Point

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του σχεδίου δράσης με τίτλο: ‘’Η μάθηση και η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας μέσα από τη γνωριμία με την αγορά εργασίας’’ του Συλλογικού Προγραμματισμού της σχολικής μας μονάδας για το σχολικό έτος 2021-22, πραγματοποιήθηκαν ΔΕΚΑ (10) διαδικτυακές συνεδρίες με Μέντορες από την αγορά εργασίας μέσω του μη κερδοσκοπικού οργανισμού The Tipping Point. Οι συνεδρίες που έγιναν:

14/12/22. ΘΕΜΑ:   Η φύση δεν εκδικείται η κλιματική αλλαγή είναι εδώ. Μέντορας ο  Θανάσης Σφέτσος που είναι Ανώτερος Ερευνητής στο Dimokritos. Συμμετείχαν  οι μαθητές της Β’ τάξης του τομέα Γεωπονίας Τροφίμων & Περιβάλλοντος που ενδιαφέρονταν να μάθουν για την κλιματική αλλαγή.

22/12/22. ΘΕΜΑ: Εξασφαλίζω την υγεία μου στον καιρό της πανδημία. Μέντορας η  Ευμορφία Ρεμπούτσικα Καθηγήτρια στο THRIVUS ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Συμμετείχαν οι μαθητές της Β’ τάξης του τομέα Γεωπονίας Τροφίμων & Περιβάλλοντος, οι οποίοι έμαθαν  πως να θωρακίσουν τον οργανισμό τους και την υγεία τους στην πανδημία.

21/02/22.  ΘΕΜΑ: Ο κλάδος της Γεωπονίας. Μέντορας ο Κρις Μουταφίδης Γεωπόνος, Ελεύθερος επαγγελματίας.      Συμμετείχαν μαθητές της Β’ τάξης του τομέα Γεωπονίας Τροφίμων & Περιβάλλοντος οι οποίοι  συζήτησαν μαζί του για τις επαγγελματικές προοπτικές και διεξόδους της Γεωπονίας

31/03/22. ΘΕΜΑ:  Κριτήρια στην επιλογή σπουδών. Μέντορας η  Βάλυ Λαγοδήμου, Επικεφαλής Ομάδας & Ανώτερος Σύμβουλος Προσλήψεων. Συμμετείχαν μαθητές Α’ Λυκείου οι οποίοι ενημερώθηκαν  για το πώς να επιλέξουν τις σπουδές που θα ακολουθήσουν.

07/04/22. ΘΕΜΑ: Διατροφολογία. Μέντορας η Νατάσσα (Αναστασία) Μεσσήνης. Επιστημονικός Διευθυντής Διατροφής, Ειδικός Διατροφικών Διαταραχών.Συμμετείχαν μαθητές της Β’ τάξης του τομέα Γεωπονίας Τροφίμων & Περιβάλλοντος οι οποίοι ενημερώθηκαν  για τις ακαδημαϊκές και επαγγελματικές δυνατότητες ενός διατροφολόγου.

12/04/22. ΘΕΜΑ: Συμβουλές διαχείρισης άγχους. Μέντορας ο Σπύρος Αντωνίου, Εμπειρογνώμονας Έρευνας Καταναλωτών Συμμετείχαν μαθητές της Β’ τάξης του τομέα Γεωπονίας Τροφίμων & Περιβάλλοντος οι οποίοι  συζήτησαν για το άγχος και τους τρόπους διαχείρισης.

14/04/22. ΘΕΜΑ: Πώς επιλέγω επάγγελμα;  Μέντορας ο Νικόλαος Κασιμάτης Έμπειρος Project Manager στον τραπεζικό τομέα Συμμετείχαν μαθητές της Α’ τάξης οι οποίοι ενημερώθηκαν για το πως επιλέγουμε επάγγελμα.

04/05/22. ΘΕΜΑ: Χρήσιμες πληροφορίες για την επιχειρηματικότητα. Μέντορας ο Θέμης Σαρανταένας Ανώτερος Πιστοποιημένος Σύμβουλος Μάρκετινγκ.  Συμμετείχαν  οι μαθητές της Β’ τάξης του τομέα Γεωπονίας Τροφίμων & Περιβάλλοντος και ενημερώθηκαν  για την επιχειρηματικότητα. Πως ιδρύεις τη δική σου επιχείρηση και τα μυστικά της επιτυχίας.

12/05/22. ΘΕΜΑ: Καλλιέργεια της γης και φροντίδα του περιβάλλοντος. Μέντορας ο Κρις Μουταφίδης Γεωπόνος, Ελεύθερος επαγγελματίας Συμμετείχαν μαθητές της Α τάξης  οι οποίοι αποκόμισαν πληροφορίες για την καλλιέργεια της γης και πως μπορούν να φροντίσουν το περιβάλλον.

19/05/22.   ΘΕΜΑ: Καλλιέργειας της γης και ο ρόλος του γεωπόνου. Μέντορας ο Κρις Μουταφίδης Γεωπόνος, Ελεύθερος επαγγελματίας. Συμμετείχαν μαθητές της Α τάξης οι οποίοι ενημερώθηκαν για τη σημασία της καλλιέργειας της γης, τον ρόλο του γεωπόνου και την αβεβαιότητα του γεωργού.