Υιοθεσία για ένα μέλλον όπου άνθρωπος και φύση συνυπάρχουν αρμονικά.

  Με τη συμβολική υιοθεσία ενός απειλούμενου είδους και συγκεκριμένα ενός πιγκουίνου, ο τομέας Γεωπονίας, Τροφίμων & Περιβάλλοντος του ΕΠΑ.Λ.  Αταλάντης, υποστηρίζει τις δραστηριότητες της WWFGreece ενάντια στην κλιματική αλλαγή και της δίνει τα μέσα για να συνεχίσουν. Στην Ελλάδα, δραστηριοποιούνται στο κομμάτι της ευαισθητοποίησης για την αναγκαιότητα της συνύπαρξης των ανθρώπων με τα άγρια ζώα, διατηρώντας έτσι μια πολύτιμη ισορροπία στη φύση. Μια σημαντική απειλή για αυτήν την ισορροπία είναι η κλιματική κρίση και αγωνίζονται με κάθε τρόπο για να την αναχαίτιση της. Μια συμβολική υιοθεσία που μπορεί να κάνει τη διαφορά μεταξύ εξαφάνισης και επιβίωσης για ένα πολύτιμο κομμάτι της άγριας ζωής.

Τα παιδιά με την πράξη αυτή, έκαναν το ιδιαίτερο αυτό δώρο στον εαυτό τους και στον πλανήτη μας φέτος στις γιορτές των Χριστουγέννων, για την προστασία του περιβάλλοντος μέσω της συμβολικής υιοθεσίας ενός απειλούμενου είδους! Νιώθουν υπερηφάνεια που στο κλείσιμο της χρονιάς αποφάσισαν να κάνουν πραγματικά τη διαφορά στη διατήρηση του φυσικού μας περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητάς.

  Και τα 17 είδη πιγκουίνων που υπάρχουν στη φύση, ζουν αποκλειστικά στο Νότιο Ημισφαίριο.Οι πιγκουίνοι εξαρτώνται από τον θαλάσσιο πάγο για την κύρια πηγή τροφής τους, το κριλ. Όμως, τμήματα της Ανταρκτικής και του Νότιου Ωκεανού θερμαίνονται γρήγορα, γεγονός που επηρεάζει ορισμένες από τις περιοχές όπου οι πιγκουίνοι βρίσκουν την τροφή τους, ενώ η υπεραλίευση κριλ μειώνει σημαντικά μία από τις κύριες πηγές τροφής τους.