Ανήλικοι στο διαδίκτυο: Οι κίνδυνοι και η αντιμετώπισή τους.To report και το block στο διαδίκτυο είναι θάρρος”

Στο σχολείο μας, δημιουργήθηκε και λειτουργεί Εκπαιδευτικός όμιλος με θέμα  “Ανήλικοι στο διαδίκτυο: Οι κίνδυνοι και η αντιμετώπισή τους. To report και το block στο διαδίκτυο είναι θάρρος”.

Το πρόγραμμα υλοποιείτε κάθε Πέμπτη απόγευμα, με υπεύθυνη την εκπαιδευτικό του σχολείου μας, Τσούνη Νικολίτσα και τη  συμμετοχή μαθητών και μαθητριών της Α’ και Β΄ τάξης.  Ξεκίνησε την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί, δύο εβδομάδες πριν τη λήξη των μαθημάτων.

Στόχος είναι η ενημέρωση των μαθητών για το ασφαλές και δημιουργικό διαδίκτυο. Μέσα από δράσεις και συζητήσεις οι μαθητές, θα ενημερωθούν, προβληματιστούν και θα ευαισθητοποιηθούν, για την ασφάλεια στον διαδικτυακό κόσμο, τη σημασία διασφάλισης της ιδιωτικότητας και της διαδικτυακής φήμης και θα υιοθετήσουν τρόπους για ένα ασφαλές διαδικτυακό τρόπο συμπεριφοράς και αποφυγής πιθανών κινδύνων (όπως cyberbullying, sexting, διαδικτυακά παιχνίδια, εθισμός).Να αναπτύξουν ένα διαδικτυακό τρόπο συμπεριφοράς που να διαπνέεται από σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και αξίες.

Καλή επιτυχία στο πρόγραμμα.